Twitter

Aanhangerrijbewijs

Ga direct naar: IntakelesCursusmogelijkheden, Wanneer is een BE-rijbewijs nodigVeranderingen per 19 januari 2013

Op vakantie met de caravan, een verhuizing, het wegbrengen van afval, klussen in en om huis, bestellingen vervoeren; een caravan c.q. aanhanger biedt daarbij uitkomst. Niet altijd, maar in sommige gevallen is daarvoor een rijbewijs E bij B nodig.

Intakeles

Het is mogelijk om, voordat u een cursus bespreekt, eerst een intakeles te plannen. Deze 2 uur durende intake bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Bespreken van wat er gaat gebeuren
  • Praktijkrit
  • Evaluatie van prakijkrit
  • Advies over de te volgen opleiding / aantal benodigde lessen
  • Eventueel reservering van dagcursus

De intakeles is aantrekkelijk geprijsd, u betaald namelijk maar 1 les in plaats van 2!

Cursusmogelijkheden

Een opleiding voor het aanhangerrijbewijs (BE of E achter/bij B) bestaat uit zes praktijklessen van 60 minuten. Deze lessen kunnen worden ingepland in één dag of in twee halve dagen.

De dagcursus wordt gegeven van 07.30uur tot 14.00 uur. Het examen wordt aansluitend, om 14.00 uur, door een examinator van het CBR afgenomen. Koffie en lunch worden door de rijschool verzorgd.

Naast een dagcursus, kan de opleiding ook in twee halve dagen (ochtenden) worden ingepland. Het aantal rijlessen wordt dan verdeeld over twee dagen. Op de tweede dag wordt aansluitend, om 11.40 uur, het examen door een examinator van het CBR afgenomen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om losse rijlessen te volgen en vervolgens het examen in te plannen wanneer u daar aan toe bent.

Het praktijkexamen voor BE duurt ongeveer 55 minuten en bestaat uit drie onderdelen:

  • voorbereidings- en controlehandelingen;
  • voertuigbeheersing;
  • verkeersdeelneming.

Wanneer is een BE-rijbewijs nodig?

In onderstaand overzicht kunt u zien wanneer een BE-rijbewijs nodig is.

 

Veranderingen per 19 januari 2013

Er is een nieuwe Europese rijbewijsrichtlijn opgesteld, die tot doel heeft de regels rond het rijbewijs in alle Europese lidstaten meer gelijk te trekken. Dat houdt in dat er met ingang van 19 januari 2013 een aantal veranderingen hebben plaatsgevonden rond de regels en voorwaarden van de Nederlandse rijbewijzen. Klik hier voor meer informatie 

Aanmelden Tarieven