Twitter

Bromfietsrijbewijs

Wanneer je 16 jaar wordt, wil je natuurlijk graag je bromfietsrijbewijs halen. Allereerst moet je in het bezit komen van het theoriecertificaat. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen.

De theorie kunt u leren en oefenen met ons theorie online pakket die u in de webshop vindt.

Het theorie-examen kun je zelf aanvragen via de website van het CBR. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij het examen voor je aanvragen.

Tip: als je zo gauw mogelijk na je zestiende verjaardag bromfiets wilt gaan rijden, haal dan ongeveer twee maanden daarvoor je theorie-examen.

Zodra je je theoriecertificaat hebt gehaald, kun je je bij Blok-Huls aanmelden voor het praktijkgedeelte. De praktijkopleiding van het bromfietsrijbewijs wordt opgesplitst in twee dagdelen. De opleiding bestaat uit vijf lesuren. Op de eerste cursusdag zal je vier uur lessen. Op de tweede cursusdag wordt één uur les gegeven en aansluitend zal het praktijkexamen worden afgenomen door een examinator van het CBR. Er zal met twee kandidaten worden gelest; er wordt individueel afgereden. Ook is het mogelijk om een solo pakket te volgen, deze heeft dezelfde inhoud maar u lest dan alleen met de instructeur.

De lessen worden gegeven op scooters van de rijschool. Ervaren motorinstructeurs begeleiden je om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen bij het CBR.

Aanmelden  Tarieven