Twitter

Veiligheidscertificaat Heftruck

Aan een vorkheftruckchauffeur worden steeds hogere eisen gesteld. Planmatig werken, zodat de juiste goederen snel op de juiste plaats zijn, is essentieel. Zorgvuldig omgaan met het materieel en het warehouse voorkomt onnodige slijtage, storingen en schade aan de vorkheftruck en beschadiging van magazijnstellingen, wanden en deuren. Deskundig omgaan met een vorkheftruck leidt tot lagere logistieke kosten.

De cursus duurt 1 dag en telt voor 7 punten mee voor de verplichte nascholing. De cursus wordt voornamelijk gegeven aan vrachtwagenchauffeurs-, warehouse-, magazijn- en expeditiemedewerkers die regelmatig de vorkheftruck gaan bedienen. De minimumleeftijd van de deelnemers is 16 jaar.

Na het volgen van de cursus beschikt de kandidaat over goede kennis en vaardigheden voor het veilig en vakkundig bedienen van de vorkheftruck.

Inhoud:

Theorie:
- Arbo-wet;
- Inspectie;
- Soorten intern transportmaterieel en toebehoren;
- Omgevingsfactoren;
- Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling;
- Theorie-examen
- Onderdelen;
- Veiligheid;

Praktijk
- Rijklaarcontrole;
- Bediening van de vorkheftruck;
- Oriëntatie op omgeving.

Overige:
Deelnemers zijn verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding veiligheidsschoenen te dragen.

Condities:
- Cursus is inclusief lesmateriaal;
- Cursus is inclusief koffie, thee, lunch en frisdrank;

Na afloop wordt een theorie- en praktijkexamen afgenomen. Bij een voldoende beoordeling van het examen, ontvangen de deelnemers het Veiligheidscertificaat Vorkheftruck. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Aanmelden   Offerte   Agenda